more from
Prophecy Productions
We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

De verste verte is hier

by LASTER

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    $6.99 USD  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Digipak CD (remastered)

  Includes unlimited streaming of De verste verte is hier via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days
  Purchasable with gift card

    $10.99 USD or more 

   

1.
Als wormen; doof, stom, blind en oraal gefixeerd. Allen tastend zonder grip in een gigantisch spiegelcocon. Geketend aan niets anders dan onszelf en ieder ander. Alles wat mij bevalt, ontvalt me. In het midden ligt - mager en bebloed - een oud vriendin. Haar gezicht lijkt te spreken, maar raakt overstemd door het geluid van nieuw verkeer. Niemand luistert echt. Als wormen; doof, stom, blind en oraal gefixeerd. Allen tastend zonder grip in een gigantisch spiegelcocon. Draaiend, zwaaiend; een op hol geslagen carrousel. Ik ben plezier en stagnatie. En wij - wij hebben een fantastische tijd. Ik ben plezier en stagnatie. En wij - wij hebben een fantastische tijd. Houd mij onder brandend water.
2.
- Broeders, bevrijd ben ik van ketenen. Door een pijnlijk lange tocht naar boven ben ik, met open ogen, nu getuige van het licht! - Broederlief, hoed u! Zet schrap! De schellen vallen u straks achterna! Wij trekken met verweerde handen u en al uw ketens weer omlaag. - Met reine wijsheid in het hart keer ik terug naar het duister, De verandering die vrijheid schenkt - mijn boodschap aan de ander. - Ha! Ha! Prekend en in vrije val. Maak plaats! Maak plaats! Uw herder komt, al tuimelend, met volle vaart naar harde grond. Vertel! Hoe oogt de wereld? Nu zij zich aan u opdringt, omringd en zich aan u vastpint? Wanneer zij aan u duwt en trekt, tot de verlichting uit uw ogen lekt? - Het wordt een lange en pijnlijke tocht terug naar boven. Maar alles beter dan hier op gure grond. - Het was een pijnlijk lange tocht terug van boven.
3.
Wij - wij vallen om - omlaag en ik ben daar nog nooit geweest. Oh, masqueradesk! Zo zwevend - door het vagevuur. Talloze blikken spuwen vlammen en in schaamte verschrompel ik voor onzalig're duur. Doch, één moment! Vind ik mijzelf op Zilver'n koord. De plaatsgenoot stapt onverstoord. Het is me wat, zo in balans. Eén moment; ik kreeg een kans. En ik keek omlaag... Wij - wij vallen om - omlaag en ik ben daar nog nooit geweest. Ben ik reeds doorgedraaid?! Maar waar zijn jullie? Onder mij, of boven? Ooh, de melancholie! Moet ik blijven geloven? (neen!) Ik hang hier aan 't Zilver'n koord. Dit carrousel draait onverstoord. Ik speel 't spel, doe mee, hang voort. Geen blik die mij hier nu nog stoort. Oh, masqueradesk! Zo zwevend - door het vagevuur. Ik ben mijn masker en in trots brandt mijn hart voor oneigentijdse duur.
4.
Pas voor pas Loop ik tot jou Loop jij tot mij Oh wat zijn we vrij! De afgrond nabij Hand in hand Reik mij jouw hand Laten wij zien Waar ons lot ons strandt Geheel ontzien De verste verte Een eeuwigheid Misschien? Laten wij met rasse schreden ’n Werelds pad betreden Zij zijn verleden Aldus ben ik jou Ben jij mij Wij worden alles Onvrij En wij blijven hier! Op dit knooppunt Pad om pad Oog om oog, En wij zien niets meer! Alles suist Alles galmt We vallen neer Op onze knieën Vallen wij 'n laatste keer En blijven wij hier! Voor 'n horizon gesloten Tot 'n smalle kier.

credits

released November 1, 2014

All music and lyrics by Laster.
Recorded and mixed at Catacomben Studios.
Remastered by Markus Stock in 2019 at Klangschmiede Studio.
Artwork and design by N.

license

all rights reserved

tags

about

LASTER Utrecht, Netherlands

Obscure dance music from the innards of Utrecht, the Netherlands.

"To melt the ice and guzzle the saps of fate. Come dance in the mirror of a timeless state."

contact / help

Contact LASTER

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like LASTER, you may also like: